gavėnios keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Gavėnios keksas

Taigi ko jums reikia rudens ir žiemos laikotarpiu, kad būtumėte laimingi? Vitaminų ir saldumynų! Visa tai rasite viename recepte. Vitaminų visi gauname iš šviežiai spaustų vaisių ir daržovių, tačiau šiame recepte naudojamas morkų ir moliūgų pyragas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

gavėnios keksas Žingsnis 1
Sudrėkinkite morkas vandeniu.

Žingsnis 2

gavėnios keksas Žingsnis 2
Tada morkas sumaišykite su cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu ir sudėkite likusius ingredientus.

Žingsnis 3

Sodą sumaišykite su citrinos sultimis arba actu ir supilkite į tešlą, gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

gavėnios keksas Žingsnis 4
Dėkite į formą ir kepkite 180-200C temperatūroje 45-50 min.

Žingsnis 5

Pabarstykite cukraus pudra arba šokoladu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos