Gavėnios štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Gavėnios štrudelis

Savo gavėnios meniu galite paįvairinti kepiniais su obuoliais, pagamintais iš gavėnios tešlos. Desertas gaunasi skanus, kvapnus, minkštas viduje ir traškus išorėje. Įdarui geriau naudoti saldžiųjų veislių obuolius. Tada gaminant bus galima apsieiti be cukraus, todėl pyragas bus mažiau kaloringas. Lieso štrudelio tešla ruošiama be kiaušinių - tik pridėjus druskos, aliejaus, vandens ir miltų.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.55/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gavėnios štrudelis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su druska ir šiltu vandeniu, įpilkite alyvuogių aliejaus ir užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti 2 valandas.

Žingsnis 2

Gavėnios štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite obuolius ir rūgštynes, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps, maždaug 15 minučių.

Žingsnis 3

Gavėnios štrudelis Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Pabarstykite maistinę plėvelę miltais arba aliejumi, padėkite tešlą ant plėvelės ir ne per plonai iškočiokite į stačiakampį. Tada rankomis iškočiokite jį ratu, kol taps skaidrus kaip servetinis popierius. Sustingusius kraštus apipjaustykite peiliu.

Žingsnis 4

Gavėnios štrudelis Žingsnis 4
Paruoškite liesą obuolių štrudelį. Ant tešlos dėkite riešutus, tada obuolių įdarą, pabarstykite manų kruopomis. Naudodami maistinę plėvelę susukite tešlą su įdaru į ritinį. Perkelkite vyniotinį į kepimo skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol taps auksinis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos