Publikavimo data: 2024-04-28
Gavėnios štrudelis
Savo gavėnios meniu galite paįvairinti kepiniais su obuoliais, pagamintais iš gavėnios tešlos. Desertas gaunasi skanus, kvapnus, minkštas viduje ir traškus išorėje. Įdarui geriau naudoti saldžiųjų veislių obuolius. Tada gaminant bus galima apsieiti be cukraus, todėl pyragas bus mažiau kaloringas. Lieso štrudelio tešla ruošiama be kiaušinių - tik pridėjus druskos, aliejaus, vandens ir miltų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su druska ir šiltu vandeniu, įpilkite alyvuogių aliejaus ir užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite obuolius ir rūgštynes, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Pabarstykite maistinę plėvelę miltais arba aliejumi, padėkite tešlą ant plėvelės ir ne per plonai iškočiokite į stačiakampį. Tada rankomis iškočiokite jį ratu, kol taps skaidrus kaip servetinis popierius. Sustingusius kraštus apipjaustykite peiliu.
Žingsnis 4
Paruoškite liesą obuolių štrudelį. Ant tešlos dėkite riešutus, tada obuolių įdarą, pabarstykite manų kruopomis. Naudodami maistinę plėvelę susukite tešlą su įdaru į ritinį. Perkelkite vyniotinį į kepimo skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol taps auksinis.
Kategorijos