Gavėnios zefyrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Gavėnios zefyrai

Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
205 kcal.
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gavėnios zefyrai Žingsnis 1
Suplakite akvafabą. Supilkite aquafabą į atskirą dubenį ir plakite apie 15 minučių, kol ji pradės tirštėti. Tada, nenustodami plakti, palaipsniui suberkite 0,5 puodelio cukraus, vanilę ir citrinos sultis.

Žingsnis 2

Gavėnios zefyrai Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite agarą ir vandenį, pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Tada suberkite likusį cukrų ir virkite, kol po šaukštu pradės sekti siūlai. Nepamirškite maišyti.

Žingsnis 3

Gavėnios zefyrai Žingsnis 3
Paruoškite zefyrų mišinį. Nenustodami plakti, plona srovele supilkite sirupą į akvafabą. Agar-agaras labai greitai sukietėja, todėl mišinį būtina gerai išmaišyti.

Žingsnis 4

Gavėnios zefyrai Žingsnis 4
Išimkite zefyrus. Perpilkite masę į konditerinį indą arba iš popieriaus padarykite kūgį, tada ant pergamento sukrėskite zefyrus. Leiskite desertui pastovėti 3-4 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos