Publikavimo data: 2024-05-25
Gazpačo su braškėmis
Gazpacho - tai itališka šalta trinta sriuba. Pagrindinis jos ingredientas - prinokę ir sultingi pomidorai, papildyti kitomis šviežiomis daržovėmis. Pavyzdžiui, jie gerai dera su svogūnais, česnakais ir paprikomis. Būtent jos įtraukiamos į klasikinio recepto sudėtį. Šis patiekalo gaminimo variantas yra nukrypimas nuo tradicinio.
Žingsnis 1
Nulupkite pomidorų odelę. Padarykite kryžminius pjūvius, sudėkite daržoves į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dėl to odelės lengvai nusilups nuo minkštimo. Tada supjaustykite pomidorus dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Nulupkite ir stambiai supjaustykite agurką.
Žingsnis 3
Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas ir supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 4
Taip pat supjaustykite braškes dideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Visus susmulkintus ingredientus sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 6
Susmulkinkite dubens turinį panardinamuoju maišytuvu. Įpilkite druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Dar kartą susmulkinkite.
Žingsnis 7
Braškių gazpačo patiekite ant stalo.
Kategorijos