Publikavimo data: 2024-05-26
Gazpačo su pomidorų sultimis
Iš pradžių gazpacho buvo neturtingųjų sriuba, kurią sudarė alyvuogių aliejus su česnaku ir jame pamirkyta duona. Vėliau ši sriuba įgavo daugybę skirtingų variantų. Ypač populiari yra pomidorų gazpačo. Ši sriuba ypač skani vasarą. Kadangi joje yra daug daržovių. O daržovės vasarą ne tik skaniausios, bet ir palyginti nebrangios.
Žingsnis 1
Užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu ir leiskite jiems pastovėti. Tada nulupkite odelę.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę ir išimkite šerdį. Tada supjaustykite mažais kubeliais, o nuluptus pomidorus taip pat smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žoleles ir žaliuosius svogūnus. Česnako skilteles supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 4
Supjaustytas daržoves ir žoleles perkelkite į gilų dubenį, kad būtų lengviau susmulkinti trintuvu.
Žingsnis 5
Į paruoštą mišinį supilkite pomidorų sultis. Nulupkite agurkus, supjaustykite juos mažais gražiais kubeliais ir sudėkite į sriubą. Pagal skonį pasūdykite ir, jei reikia, įberkite prieskonių. Viršų papuoškite smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Kategorijos