Publikavimo data: 2024-05-25
Gazpačo su skrudintomis paprikomis ir braškėmis
Ispaniška lengva šalta sriuba. Puikiai tinka vasarai ar užkandžiams. Mūsų sriubos pagrindą sudaro kepta raudonoji paprika ir pomidorai savo sultyse. Juos papildo braškės ir agurkai. Išvirę leiskite sriubai prisitraukti, kad ji taptų intensyvesnė.
Žingsnis 1
Kepkite paprikas 250 °C temperatūros kombinuotojoje orkaitėje, kol iš visų pusių apskrus.
Žingsnis 2
Nulupkite paprikas nuo odelės ir sėklų, pasilikdami sultis.
Žingsnis 3
Apkepkite braškes ir cukrų su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 4
Nulupkite agurką nuo žievelės ir supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 6
Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Palikite sriubą šaldytuve 4-6 valandoms.
Žingsnis 7
Paskrudinkite ciabatta riekeles.
Žingsnis 8
Supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus šiaudeliais.
Žingsnis 9
Supilkite gazpačo į dubenį. Ant jo padėkite ciabatta skrebučius ir išdėliokite mocarelą, saulėje džiovintus pomidorus ir bazilikų daigus. Jei reikia, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir maltais juodaisiais pipirais.
Kategorijos