Publikavimo data: 2024-05-26
Gintarinė karamelė su riešutais
Karamelė su riešutais sėkmingai papildoma tokiais ingredientais kaip grietinėlė, sviestas ir kondensuotas pienas. Gaminant šis patiekalas įgauna ne tik gražią gintaro spalvą, bet ir malonų kreminį skonį su traškių riešutų tekstūra. Daugelis virėjų galės pasigaminti tokį saldumyną ir savo darbo rezultatu pradžiuginti desertų gerbėjus.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į keptuvę ir tirpinkite, kol karamelizuosis. Atskirai pašildykite grietinėlę ir kondensuotą pieną.
Žingsnis 2
Kai karamelė taps gintarinės spalvos, supilkite grietinėlę ir kondensuotą pieną, nuolat maišydami. Mišinį ištirpinkite iki 125 laipsnių temperatūros, sudėkite sviestą ir kaitinkite kelias minutes, taip pat nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Nukelkite karamelę nuo ugnies ir suberkite riešutus. Išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą indą arba silikoninę formą. Išlyginkite ir laikykite šaldytuve bent 6 valandas. Laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde.
Kategorijos