Gintarinė karamelė su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gintarinė karamelė su riešutais

Karamelė su riešutais sėkmingai papildoma tokiais ingredientais kaip grietinėlė, sviestas ir kondensuotas pienas. Gaminant šis patiekalas įgauna ne tik gražią gintaro spalvą, bet ir malonų kreminį skonį su traškių riešutų tekstūra. Daugelis virėjų galės pasigaminti tokį saldumyną ir savo darbo rezultatu pradžiuginti desertų gerbėjus.
Gaminimo laikas
550 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
438 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gintarinė karamelė su riešutais Žingsnis 1
Supilkite cukrų į keptuvę ir tirpinkite, kol karamelizuosis. Atskirai pašildykite grietinėlę ir kondensuotą pieną.

Žingsnis 2

Gintarinė karamelė su riešutais Žingsnis 2
Kai karamelė taps gintarinės spalvos, supilkite grietinėlę ir kondensuotą pieną, nuolat maišydami. Mišinį ištirpinkite iki 125 laipsnių temperatūros, sudėkite sviestą ir kaitinkite kelias minutes, taip pat nuolat maišydami.

Žingsnis 3

Gintarinė karamelė su riešutais Žingsnis 3
Nukelkite karamelę nuo ugnies ir suberkite riešutus. Išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą indą arba silikoninę formą. Išlyginkite ir laikykite šaldytuve bent 6 valandas. Laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos