Publikavimo data: 2024-09-14
"Girtas sultonų keksas.
Visada gaminu šį keksiuką vietoj torto. Jis labai skanus ir šventiškas!
Žingsnis 1
Nuplaukite sultenes ir 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu. Tada nusausinkite ir užpilkite konjaku.
Žingsnis 2
Minkštą sviestą plakite 5 minutes. Tada suberkite cukrų ir plakite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno jų mišinį išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Atidėkite du valgomuosius šaukštus miltų sultonėms. Likusius miltus persijokite kartu su kepimo milteliais, įberkite druskos ir vanilės.
Žingsnis 5
Į sviesto masę suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Iš sultenių išpilkite nesuvartotą alkoholį. Nusausinkite sultenes popieriniu rankšluosčiu ir sumaišykite su dviem šaukštais pasiliktų miltų. Į tešlą įmaišykite sultenes.
Žingsnis 7
Perkelkite tešlą į keksiukų formą. Drėgna mentele išilgai vidurio padarykite 1 cm gylio įpjovą.
Žingsnis 8
Kepkite pusantros valandos 160 laipsnių temperatūroje neatidarydami orkaitės.
Kategorijos