Publikavimo data: 2024-03-25
Girtas vyšnių pyragas.
Girtas vyšnių pyragas yra ne tik skanus desertas. Egzistuoja nuomonė, kad dėl kelių jo gabalėlių galima susitvarkyti asmeninį gyvenimą ir net susituokti. Taip yra dėl to, kad pyrago recepte vienu metu yra keli afrodiziakais laikomi ingredientai: vyšnios, kakava ir, žinoma, alkoholis. Todėl toks derinys ne tik suteikia gastronominį malonumą, bet ir nuteikia flirtui. Sausainiams "Girtos vyšnios" impregnuoti dažniausiai naudojamas konjakas. Pyragui parenkamos konservuotos uogos.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite visus sausiems sausainiams skirtus sausainius: miltus, cukrų (vanilinį ir paprastą), druską, kakavą, sodą ir kepimo miltelius. Atskirai sumaišykite kiaušinius, pieną ir augalinį aliejų. Abu mišinius sumaišykite. Maišydami gausite labai tirštą mišinį. Supilkite stiklinę staigaus verdančio vandens, actą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į kepimo formą ir siųskite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Po 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 150 ℃ ir palikite sausainį orkaitėje dar 30 minučių. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kol biskvitas aušta, paruoškite kremą. Supilkite kondensuotą pieną į sviestą ir išmaišykite mikseriu. Tai užtruks apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Atsargiai nupjaukite sausainio viršų ir atidėkite į šalį. Išskobkite minkštimą ir atidėkite į šalį, jo prireiks įdarui. Turėtų likti maždaug 1 cm storio biskvito dubenėlis. Pamirkykite šepetėlį vyšnių sultyse, likusiose nuo konservuotų vyšnių, ir pamirkykite jomis biskvito dugną ir šonus. Sausainių viršų pamirkykite vyšnių sirupe.
Žingsnis 4
Atidėkite porą minkštimo gabalėlių papuošimui. Likusį minkštimą padalykite į mažus gabalėlius, sudėkite į paruoštą kremą, suberkite vyšnias ir brendį ir gerai išmaišykite. Gautą įdarą paskirstykite sausainių inde, uždenkite sausainių "dangteliu" ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Kol pyragas aušta, paruoškite glajų. Pieną, sviestą, krakmolą, kakavą ir cukrų užvirinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Palaukite, kol mišinys taps vientisas ir kondensuoto pieno konsistencijos. Tirštumą reguliuokite pienu.
Žingsnis 6
Gautą glajų supilkite ant pyrago ir palikite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 7
Kol glajus stingsta, susmulkinkite pasiliktą sausainių minkštimą blenderiu. Šiais trupiniais apibarstykite torto šonus. Torto viršų papuoškite uogomis. Leiskite tortui pastovėti apie 90 minučių.
Kategorijos