Publikavimo data: 2024-05-25
Glazūruoti pyragaičiai su riešutais
Pyragai su riešutais, nepaisant greito paruošimo ir paruoštų produktų rinkinio, pagrįstai gali būti vadinami visaverčiu patiekalu ar užkandžiu. Juose yra viskas, ko reikia desertui: skonis ir saldumas, torto ir kremo tekstūra, glajus ir traškūs riešutai. Net nepatikėsite, kad juos galima paruošti labai greitai, nekepant, ir net nepatyrusiam virėjui. Tokie desertai gali tapti mokyklos virėjų debiutu.
Žingsnis 1
Sumaišykite kondensuotą pieną su grietine. Sudėkite ant sausos keptuvės pakepintus smulkintus riešutus ir viską išmaišykite. Sudėkite lengvai sutrupintus sausainius, išmaišykite.
Žingsnis 2
Išklokite indą (lėkštę, kepimo indą) maistine plėvele. Ant viršaus paskleiskite paruoštą masę, išlyginkite ją. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį, kad sustingtų.
Žingsnis 3
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Išimkite indą su pyragu iš šaldytuvo ir atsargiai nuimkite jį su maistine plėvele. Padėkite jį ant lėkštės ir aptepkite glajumi. Padėkite į šaldytuvą dar 15-20 minučių, kad glajus sutirštėtų.
Kategorijos