Publikavimo data: 2024-05-25
Šokoladiniai pyragaičiai su aviečių kremo želė
Deserto nebūtina kepti, praleidžiant daug laiko prie orkaitės ir viryklės. Yra paprastų, skanių produktų, kuriems pagaminti tereikia pasitelkti šiek tiek fantazijos, ir galiausiai gausite ne mažiau vertingą saldumyną. Pavyzdžiui, pateiktame recepte pluta gaminama iš paruoštų sausainių, o įdaras - iš kvapnių aviečių su grietinėle. Labai paprasta, nebrangu ir greita.
Žingsnis 1
Sutrinkite sausainius į smulkius trupinius blenderiu. Suberkite kakavą ir išmaišykite. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainius, išmaišykite. Formos dugną išklokite pergamentu ir ant jo perkelkite sviesto ir kakavos sausainius. Išlyginkite stikline ar šaukštu ir dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Žingsnis 2
Suplakite avietes blenderiu, pertrinkite per sietelį, kad atsiskirtų minkštimas nuo kauliukų. Į aviečių tyrę suberkite 50 g cukraus pudros ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. Tuo tarpu želatiną užpilkite vandeniu ir, kol tyrė verda, ji išbrinks. Išbrinkusią želatiną supilkite į tyrę.
Žingsnis 3
Šokoladą sulaužykite, sudėkite į dubenį ir kaitinkite vandens vonelėje. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų ir supilkite į ją atvėsusį šokoladą. Gerai išmaišykite iki vientisos ir skystos masės, tada įmaišykite aviečių tyrę.
Žingsnis 4
Mišinį užtepkite ant sukietėjusio pyrago. Išlyginkite. Atvėsinkite šaldytuve 4-5 valandas.
Kategorijos