Publikavimo data: 2024-06-23
Gorgonzolos sūrio skrebučiai
Gorgonzolos ir medaus derinys skrebučiuose suteikia galimybę atskleisti naujus dviejų priešingų ingredientų skonio pojūčius ir aromatą. Gorgonzola yra gana įdomi sūrio rūšis. Jis gaminamas dviejų variantų: dolce - minkštas ir jaunas, pastovios konsistencijos sūris su šviesiai mėlyno pelėsio dėmelėmis; picante - tirštos tekstūros, trapus, išmargintas tamsiomis mėlyno pelėsio gyslomis sūris. Abiejų rūšių sūriuose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti skrebučius. Padėkite duoną ant kepimo skardos, išklotos pergamento lakštu. Pašaukite ją į orkaitę 5 minutėms. Kiekvieną riekelę aptepkite medumi ir apibarstykite puse susmulkintų čiobrelių. Uždėkite gorgonzolos griežinėlius ir lengvai prispauskite. Skrudinkite skrebučius įkaitintoje orkaitėje 2-3 minutes, kol sūris pradės lydytis.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite kepti. Ant paruoštų skrebučių dėkite figų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite likusiais čiobrelių lapeliais. Dėkite į orkaitę 2 minutėms.
Kategorijos