Publikavimo data: 2024-03-30
GOST keksiukas "Stolichny"
Visi tikriausiai žino "Stolichnoye" keksiukų skonį pagal GOST. Tai tas pats didelis keksas su sultenėmis, gausiai apibarstytas cukraus pudra. GOST keksiukas nuo įprasto skiriasi tuo, kad ingredientų skaičius, taip pat receptūros eiliškumas surašytas detaliai, griežtu algoritmu. Pagal receptą "Stoličnyj" keksiuką galima paruošti net namuose orkaitėje. Naudokite stačiakampę kepimo formą aukštais kraštais. Paimkite 82 proc. sviesto ir aukščiausios rūšies kvietinių miltų.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Suminkštintą sviestą išsukite mikseriu su druska, vanile ir cukrumi iki baltos spalvos. Įmuškite kiaušinius ir dar 3 min. plakite masę. Mišinys turi būti kreminės konsistencijos.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, suberkite juos į tešlą ir išmaišykite. Pačioje pabaigoje suberkite sultenes ir vėl išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Aliejumi pateptu pagaliuku išilgai keksiuko paviršiaus nubrėžkite liniją, kad kepant per visą keksiuko ilgį viduryje susidarytų įtrūkimas. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę maždaug 60 minučių. Leiskite keksiukui 10 minučių atvėsti ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos