Publikavimo data: 2024-04-05
Grafo sugadintas pyragas.
Manoma, kad grafų griuvėsių pyragas buvo išrastas XVII a. pabaigoje Šveicarijoje. Jo istorija prasidėjo atsiradus meringai arba bezei - oro ir švelnumo pyragaičiams, tirpstantiems burnoje. Pagal kitą versiją, klasikinis receptas atkeliavo iš prancūzų kulinarijos knygos. Savo pavadinimą jis gavo dėl panašumo į seną apgriuvusią pilį. Šiaip ar taip, vieni pyragą vertina dėl puikaus skonio, kiti - dėl paprasto paruošimo.
Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus supilkite į švarų, sausą dubenį ir 2-3 minutes plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol susidarys tirštos baltos putos. Tada, vis dar plakant, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite kruopščiai, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite baltu kepimo popieriumi arba pergamentu. Ant kepimo skardos 3-4 cm atstumais vienas nuo kito dėkite meringų mišinį. Tada dėkite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę. Pirmąją valandą orkaitę galite palikti neuždengtą, bet vėliau geriau ją šiek tiek praverti, kad greičiau išgaruotų drėgmė. Palikite orkaitę atidarytą ir palikite bemielę džiūti 3-4 valandas.
Žingsnis 3
Kondensuotą pieną sumaišykite su iki kambario temperatūros suminkštintu sviestu mikseriu iki vientisos masės. Tada kremą atvėsinkite.
Žingsnis 4
Kai bezė šiek tiek išdžiūsta ir atvėsta, ištepkite lėkštės dugną kremu ir išdėliokite ją ratu, su kiekvienu sluoksniu mažindami skersmenį. Viršų aptepkite kremu ir apibarstykite smulkintais riešutais. Tai kartokite, kol baigsite dėti blizgučius. Kai tortas bus paruoštas, aptepkite jį likusia grietinėle ir pabarstykite nesmulkintais riešutais.
Kategorijos