Grafo sugadintas pyragas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Grafo sugadintas pyragas.

Manoma, kad grafų griuvėsių pyragas buvo išrastas XVII a. pabaigoje Šveicarijoje. Jo istorija prasidėjo atsiradus meringai arba bezei - oro ir švelnumo pyragaičiams, tirpstantiems burnoje. Pagal kitą versiją, klasikinis receptas atkeliavo iš prancūzų kulinarijos knygos. Savo pavadinimą jis gavo dėl panašumo į seną apgriuvusią pilį. Šiaip ar taip, vieni pyragą vertina dėl puikaus skonio, kiti - dėl paprasto paruošimo.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
385 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grafo sugadintas pyragas. Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus supilkite į švarų, sausą dubenį ir 2-3 minutes plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol susidarys tirštos baltos putos. Tada, vis dar plakant, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite kruopščiai, kol susidarys standžios viršūnės.

Žingsnis 2

Grafo sugadintas pyragas. Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite baltu kepimo popieriumi arba pergamentu. Ant kepimo skardos 3-4 cm atstumais vienas nuo kito dėkite meringų mišinį. Tada dėkite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę. Pirmąją valandą orkaitę galite palikti neuždengtą, bet vėliau geriau ją šiek tiek praverti, kad greičiau išgaruotų drėgmė. Palikite orkaitę atidarytą ir palikite bemielę džiūti 3-4 valandas.

Žingsnis 3

Grafo sugadintas pyragas. Žingsnis 3
Kondensuotą pieną sumaišykite su iki kambario temperatūros suminkštintu sviestu mikseriu iki vientisos masės. Tada kremą atvėsinkite.

Žingsnis 4

Grafo sugadintas pyragas. Žingsnis 4
Kai bezė šiek tiek išdžiūsta ir atvėsta, ištepkite lėkštės dugną kremu ir išdėliokite ją ratu, su kiekvienu sluoksniu mažindami skersmenį. Viršų aptepkite kremu ir apibarstykite smulkintais riešutais. Tai kartokite, kol baigsite dėti blizgučius. Kai tortas bus paruoštas, aptepkite jį likusia grietinėle ir pabarstykite nesmulkintais riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos