Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais

Šį receptą davė mano mėgstamiausia teta, ištekėjusi už graiko: jo šeima pasidalijo su ja šio nuostabaus patiekalo receptu, o paskui ji išmokė mane jį gaminti. Šis patiekalas - dažnas mūsų šventinio stalo svečias.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite baklažanus (geriausia naminius). Tada kiekvieną baklažaną supjaustykite išilgai ir pagal skonį pasūdykite iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Kiekvieną tokį gabalėlį iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kad iškeptų. Jei alyvuogių aliejaus nėra, galite naudoti kitą augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Palaukite, kol baklažanai atvės. Po to kiekvieną griežinėlį paeiliui panardinkite į vandenį, šiek tiek parūgštintą keliais lašais acto esencijos. Atlikę šį veiksmą, išdėliokite juos lėkštėje. Ant baklažanų užbarstykite smulkiai supjaustytą arba smulkiai sutarkuotą naminį česnaką.

Žingsnis 4

Kitą sluoksnį apibarstykite baklažanus smulkintais graikiniais riešutais. Viršutinis sluoksnis - žolelės. Po to baklažanus papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos