Publikavimo data: 2024-06-15
Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais
Šį receptą davė mano mėgstamiausia teta, ištekėjusi už graiko: jo šeima pasidalijo su ja šio nuostabaus patiekalo receptu, o paskui ji išmokė mane jį gaminti. Šis patiekalas - dažnas mūsų šventinio stalo svečias.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite baklažanus (geriausia naminius). Tada kiekvieną baklažaną supjaustykite išilgai ir pagal skonį pasūdykite iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Kiekvieną tokį gabalėlį iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kad iškeptų. Jei alyvuogių aliejaus nėra, galite naudoti kitą augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Palaukite, kol baklažanai atvės. Po to kiekvieną griežinėlį paeiliui panardinkite į vandenį, šiek tiek parūgštintą keliais lašais acto esencijos. Atlikę šį veiksmą, išdėliokite juos lėkštėje. Ant baklažanų užbarstykite smulkiai supjaustytą arba smulkiai sutarkuotą naminį česnaką.
Žingsnis 4
Kitą sluoksnį apibarstykite baklažanus smulkintais graikiniais riešutais. Viršutinis sluoksnis - žolelės. Po to baklažanus papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos