Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais

Šį receptą davė mano mėgstamiausia teta, ištekėjusi už graiko: jo šeima pasidalijo su ja šio nuostabaus patiekalo receptu, o paskui ji išmokė mane jį gaminti. Šis patiekalas - dažnas mūsų šventinio stalo svečias.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.38/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite baklažanus (geriausia naminius). Tada kiekvieną baklažaną supjaustykite išilgai ir pagal skonį pasūdykite iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Graikiško stiliaus baklažanai su česnakais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Kiekvieną tokį gabalėlį iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kad iškeptų. Jei alyvuogių aliejaus nėra, galite naudoti kitą augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Palaukite, kol baklažanai atvės. Po to kiekvieną griežinėlį paeiliui panardinkite į vandenį, šiek tiek parūgštintą keliais lašais acto esencijos. Atlikę šį veiksmą, išdėliokite juos lėkštėje. Ant baklažanų užbarstykite smulkiai supjaustytą arba smulkiai sutarkuotą naminį česnaką.

Žingsnis 4

Kitą sluoksnį apibarstykite baklažanus smulkintais graikiniais riešutais. Viršutinis sluoksnis - žolelės. Po to baklažanus papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šalti užkandžiai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, pusryčiai, užkandžiai, pomidorų sezonas, brusketos, užkandžiai naujiems metams, nauji pažįstamų veidai su pinc rojaus pomidorais, receptų knyga, pomidorų užkandžiai, pusryčiai su sūriu

Kategorijos