Publikavimo data: 2024-06-11
Granatų sultyse kepta lašiša
Puikiai iškeptas raudonosios žuvies kepsnys gali būti laikomas meno kūriniu. Vien jo vaizdas gali sužadinti apetitą. Viena populiariausių žuvų kepsniams yra lašiša. Šį delikatesą labai sunku sugadinti kepant, nes jis skanus net ir žalias. Lašišos kepsnį galima kepti keptuvėje arba kepti orkaitėje, kaip šiame recepte. Kad visiškai atsiskleistų šios žuvies skonis, naudokite granatų sultis.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje paruoškite lašišai skirtą marinatą. Sumaišykite pusės citrinos sultis, druską, pipirus ir granatų sultis.
Žingsnis 3
Įdėkite lašišą į marinatą ir palikite 15 minučių, kad žuvis jame įsigertų.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną, ant viršaus sudėkite lašišą ir užpilkite marinatu.
Žingsnis 5
Lašišą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Žingsnis 6
Granatų sultyse keptą lašišą patiekite su svogūnais ir citrinos skiltele.
Kategorijos