Publikavimo data: 2024-06-09
Gravlax arba skandinaviška sūdyta lašiša.
Gravlax arba Graavilohi yra tradicinis Šiaurės Europos šalių patiekalas. Patiekalas gaminamas iš žalios vertingų rūšių žuvies, marinuojant ją aštriuose sausuose prieskoniuose. Patiekalas patiekiamas kaip užkandis. Jei pageidaujama, jį galima paruošti su krapų ir garstyčių padažu, sumaišius šviežius krapus, garstyčias, citrinos sultis, augalinį aliejų, kiaušinio trynį ir prieskonius. Toks padažas tradiciškai patiekiamas su gravlaksu. Žuvį galima patiekti kaip sumuštinį su rugine duona.
Žingsnis 1
Atskirkite žuvies filė nuo odos. Gabalėlius galite palikti tokius, kokie yra, arba supjaustyti kiek mažesniais gabalėliais. Nusausinkite gabalėlius popieriniu rankšluosčiu. Atskirame inde sumaišykite druską, maltus pipirus, cukrų ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Į indo dugną įpilkite šiek tiek degtinės, pabarstykite cukraus, druskos ir prieskonių mišiniu bei krapais. Dėkite lašišos sluoksnį, vėl pabarstykite prieskoniais, krapais ir šlakeliu degtinės. Ir taip toliau su kiekvienu sluoksniu.
Žingsnis 3
Uždenkite indą ir palikite 6 valandas kambario temperatūroje. Praėjus šiam laikui, žuvį dar 42 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos