Greita avižinė košė su šaldytomis uogomis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Greita avižinė košė su šaldytomis uogomis orkaitėje

Tradiciškai šis patiekalas buvo paplitęs Škotijoje, Skandinavijoje ir Rusijoje, tarp rytų slavų, kurie košę virė ir su vandeniu, ir su pienu. Ekstremaliais dešimtmečiais ji populiarėja ir kitose šalyse kaip sotūs ir sveiki pusryčiai. Avižiniai dribsniai, kuriuose gausu beta gliukanų, ilgai išskiria kalorijas, taigi ir energiją organizmui, todėl po pusryčių ilgiau jaučiamas sotumo jausmas. Iš avižinių dribsnių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Greita avižinė košė su šaldytomis uogomis orkaitėje Žingsnis 1
Į dubenį, kuriame kepsite patiekalą, suberkite avižinius dribsnius. Į tą patį dubenį sudėkite šaldytas uogas.

Žingsnis 2

Greita avižinė košė su šaldytomis uogomis orkaitėje Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, vanilę ir cinamoną. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Šį mišinį supilkite ant avižų ir uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 30 minučių, po 15 minučių nuimkite foliją ir toliau kepkite be jos, kol bus paruoštos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pusryčiai, avižiniai dribsniai, receptų knyga, avižiniai dribsniai ant pieno, avižiniai dribsniai ant vandens, avižiniai dribsniai ant pieno, avižiniai dribsniai ant vandens, avižiniai pusryčiai, avižiniai pusryčiai, avižinių dribsnių pusryčiai

Kategorijos