Publikavimo data: 2024-06-11
Greita avižinė košė su šaldytomis uogomis orkaitėje
Tradiciškai šis patiekalas buvo paplitęs Škotijoje, Skandinavijoje ir Rusijoje, tarp rytų slavų, kurie košę virė ir su vandeniu, ir su pienu. Ekstremaliais dešimtmečiais ji populiarėja ir kitose šalyse kaip sotūs ir sveiki pusryčiai. Avižiniai dribsniai, kuriuose gausu beta gliukanų, ilgai išskiria kalorijas, taigi ir energiją organizmui, todėl po pusryčių ilgiau jaučiamas sotumo jausmas. Iš avižinių dribsnių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų.
Žingsnis 1
Į dubenį, kuriame kepsite patiekalą, suberkite avižinius dribsnius. Į tą patį dubenį sudėkite šaldytas uogas.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, vanilę ir cinamoną. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Šį mišinį supilkite ant avižų ir uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 30 minučių, po 15 minučių nuimkite foliją ir toliau kepkite be jos, kol bus paruoštos.
Kategorijos