Publikavimo data: 2024-06-23
Greita meksikietiško stiliaus salsa.
Klasikinės salsos paslaptis ta, kad ji paprastai patiekiama šviežia. Vienintelis šiluminis apdorojimas - pomidorų mirkymas verdančiame vandenyje. Nepaisant to, kad salsa yra aštraus, pikantiško skonio, ji turi daug naudos organizmui: aitriosios paprikos pasižymi antibakterinėmis savybėmis, taip pat prisideda prie "laimės hormonų" gamybos.
Žingsnis 1
Panardinkite pomidorus į gilų indą. Užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad vandens lygis viršytų jų dydį. Leiskite pastovėti kelias minutes. Tada nusunkite vandenį ir pomidorų paviršiuje išilgai kiekvienos daržovės padarykite įpjovimus, kad kiekvieno jų viršuje ir apačioje gautųsi kryžiaus formos sankirta.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus pirštais, suimdami už kampų, kurie po terminio apdorojimo nebus sunkūs. Tada kiekvieną perpjaukite per pusę ir peiliu arba šaukštu išimkite vidų. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Paprikas perpjaukite per pusę. Nulupkite vidų, įskaitant visas sėklas. Tada smulkiai supjaustykite, kad visi gabaliukai būtų vienodo dydžio.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus nuo lukštų. Pašalinkite kietą šakniavaisio pagrindą, įpjovę peiliu 0,5 cm gylyje. Tada supjaustykite svogūną proporcingais kubeliais.
Žingsnis 5
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį supjaustytus pomidorus, paprikas ir svogūnus. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir taip pat sudėkite į indą. Pagal skonį įberkite cukraus ir druskos. Pagal skonį pagardinkite citrinos sultimis ir augaliniu aliejumi. Kruopščiai išmaišykite iki tirštos vientisos masės.
Kategorijos