Publikavimo data: 2024-06-23
Greitai keptuvėje kepama pica su naminiu pagrindu
Picos istorija skaičiuoja tūkstantmečius ir nėra patikimų duomenų, kas ją išrado, tačiau pradėję kepti plokščią duoną žmonės atrado, kaip patogu ant jos dėti daržoves ir naudoti ją kaip lėkštę. Senovės Graikijoje pica tapo panaši į šiuolaikinę picą - ant žalios tešlos dėdavo daržoves, sūrį, užpildydavo aliejumi ir kepdavo krosnyje. Buvo manoma, kad pica yra neturtingųjų maistas, nes jai paruošti reikėjo nedaug laiko, naudoti turimus produktus ir ji suteikdavo daug jėgų prieš sunkų darbą laukuose.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į tinkamą indą įmuškite kiaušinį. Sudėkite majonezą, druską ir išmaišykite. Supilkite persijotus miltus ir išminkykite skystą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite picą. Nepridegančią keptuvę patepkite aliejumi. Supilkite ant jos tešlą, ant viršaus paskleiskite dešrą, pomidorus ir paprikas. Paįvairinimui pridėkite griežinėliais pjaustytų agurkų ir svogūnų. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 15 minučių, periodiškai tikrindami, ar tešla iškepė.
Kategorijos