Publikavimo data: 2025-08-20
Greitai paruošta korėjietiška silkė
Pirmą kartą idėja marinuoti silkes kilo vienam žvejui 1380 m. Vos tik sugavęs žuvį, jis iš karto išpjovė kiekvienos žuvies žiaunas, nes jose buvo karčios medžiagos, kuri anksčiau atbaidė žmones nuo silkės valgymo. Tuomet vyras sugautą laimikį lygiomis eilėmis sudėjo į statinę ir kiekvieną sluoksnį užbarstė druska. Taip žvejys išvengė greito žuvų taukų gedimo ir sukūrė skanų produktą, kuris iki šiol yra labai paklausus visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus suberkite maltą kalendrą, pipirus ir druską. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite apie minutę. Kai aliejus šiek tiek atvės, sudėkite česnaką ir stalo actą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į tarkuotas morkas sudėkite silkės gabaliukus, svogūnus ir paruoštą marinatą. Sumaišykite visus ingredientus, uždenkite ir palikite patiekalą brinkti apie 3 valandas.
Kategorijos