Greitai paruošta korėjietiška silkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Greitai paruošta korėjietiška silkė

Pirmą kartą idėja marinuoti silkes kilo vienam žvejui 1380 m. Vos tik sugavęs žuvį, jis iš karto išpjovė kiekvienos žuvies žiaunas, nes jose buvo karčios medžiagos, kuri anksčiau atbaidė žmones nuo silkės valgymo. Tuomet vyras sugautą laimikį lygiomis eilėmis sudėjo į statinę ir kiekvieną sluoksnį užbarstė druska. Taip žvejys išvengė greito žuvų taukų gedimo ir sukūrė skanų produktą, kuris iki šiol yra labai paklausus visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
2 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Greitai paruošta korėjietiška silkė Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus suberkite maltą kalendrą, pipirus ir druską. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite apie minutę. Kai aliejus šiek tiek atvės, sudėkite česnaką ir stalo actą. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Greitai paruošta korėjietiška silkė Žingsnis 2
Į tarkuotas morkas sudėkite silkės gabaliukus, svogūnus ir paruoštą marinatą. Sumaišykite visus ingredientus, uždenkite ir palikite patiekalą brinkti apie 3 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos