Publikavimo data: 2024-06-22
Greitas graikinių riešutų pyragas iš paruoštų pyragų
Tai puikus pasirinkimas, kai laukiate svečių ir neturite laiko kepti. Jį lengva paruošti, o mirkyti užtrunka minimaliai. Jis gaunasi fantastiškas. Pyragas švelnus ir sultingas, o riešutai jį padaro ypač gardų.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą impregnavimui. Į 100 ml vandens įpilkite arbatinį šaukštelį brendžio ir 1 šaukštelį medaus. Sudrėkinkite pyragėlius mirkymo sirupu. Vienam pyragui naudojau 1 valgomąjį šaukštą. Drėgnumą reguliuokite patys, nemėgstu per drėgnų biskvitų.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Į grietinėlės miltelius įpilkite 250 ml kambario temperatūros pieno ir vieną kiaušinio trynį. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kad mišinys užvirtų. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir maišykite 2 minutes. Kai kremas sutirštės, išjunkite ugnį ir palikite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Į šiltą grietinėlę įdėkite 50 ml sviesto, galite naudoti ir daugiau. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Riešutus sumalkite blenderiu. Pagal savo pageidavimus sureguliuokite jų dydį.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Kiekvieną pyragą aptepkite paruoštu kremu, apibarstykite riešutais ir sudėkite serbentus. Nepamirškite aptepti šonų.
Žingsnis 6
Šonus ir viršų papuoškite maltais riešutais.
Žingsnis 7
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Į ištirpintą masę įmaišykite 1 šaukštelį sviesto. Šiltą mišinį supilkite į vidurį.
Žingsnis 8
Padėkite pyragą šaltai bent 1 valandai. Jei paliksite per naktį, pyragas bus dar skanesnis.
Kategorijos