Publikavimo data: 2025-08-16
Greitas grybų su rikota užkandis
Šampinjonai - populiariausi grybai pasaulyje, kurių parduotuvėse nesunku rasti ištisus metus. Nors juose mažai kalorijų, juose yra daug vertingų ir žmogui naudingų medžiagų: maistinių skaidulų, B grupės vitaminų, mikroelementų (ypač kobalto, seleno ir vario), taip pat fotocheminių medžiagų, padedančių iš organizmo pašalinti toksinus ir pasižyminčių priešvėžinėmis savybėmis. Pabandykite juos įdaryti švelniu rikotos sūriu, ir grybų aromato bei kreminio sūrio skonio derinys užkariaus jus savo harmonija. Be to, tokiam patiekalui paruošti nereikia daug laiko ir sudėtingų veiksmų.
Žingsnis 1
Dėkite kepurėles į ugniai atsparų indą, lengvai pateptą augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sumaišykite pusę tarkuoto parmezano su rikota ir citrinos žievele. Jei norite, įberkite labai smulkiai supjaustytų aitriųjų paprikų.
Žingsnis 3
Išimkite grybus iš orkaitės, atsargiai nusausinkite skystį ir įdarykite kepurėles įdaru. Tada viršų pabarstykite likusiu parmezanu ir palikite orkaitėje dar 15 minučių.
Kategorijos