Publikavimo data: 2025-08-19
Greitas ir skanus kisielius
"Kisel" yra skanus, saldus, natūralus gėrimas su vaisių ar uogų sultimis. Pagal šį receptą galite greitai ir skaniai paruošti kiselį iš apelsinų. Šis skanėstas puikiai pasotina ir numalšina troškulį. Jį taip pat galima patiekti kaip padažą prie įvairių desertų. Pavyzdžiui, prie torto su plakta grietinėle arba ledais.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pagrindą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Užvirinkite. Apelsinų sultyse ištirpinkite krakmolą. Plona srovele supilkite į puodą su vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirkite. Pasirodžius mažiems burbuliukams, nedelsdami nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 2
Baigti ruošti gėrimą. Į rūgštynių pagrindą įdėkite griežinėliais supjaustytų apelsinų skiltelių. Supilkite citrinos sultis. Įberkite žiupsnelį kardamono. Palikite 5 minutes pastovėti, kad prieskonis visiškai atskleistų savo skonį.
Kategorijos