Publikavimo data: 2025-08-18
Greitas kefyro pyragas su šaldytomis avietėmis
Išsikepkime paprastą ir skanų kefyro pyragą su šaldytomis avietėmis. Kefyro kepinys būna lengvas, orus ir apetitiškas. Jis ruošiamas iš turimų produktų. Avietėse gausu vitaminų C, A, E, K, K, B grupės vitaminų, įvairių mineralinių medžiagų ir maistinių skaidulų.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite mikseriu iki purumo, tada palaipsniui suberkite cukrų. Plakite, kol neliks cukraus kristalų.
Žingsnis 2
Į tešlą įpilkite kefyro, išplakite mikseriu. Tada sudėkite minkštą sviestą.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Geriau maišyti mediniu šaukštu.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją paruoštą tešlą ir išlyginkite paviršių.
Žingsnis 5
Ant tešlos viršaus paskleiskite avietes. Aviečių galite pripilti ir daugiau. Nenaudokite atšildymo metu išsiskyrusių sulčių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Kategorijos