Publikavimo data: 2024-06-08
Greitas mandarinų konfitas
"Confitur", prancūziškai reiškiantis "virti cukruje", yra želė pavidalo uogienė su tolygiai paskirstytais vaisiais. Confitur ruošiamas iš uogų ir vaisių, kurie pirmiausia turi būti nuvalyti, nuskinti ir atsikratyti sėklų bei luobelių. Į jau paruoštą confitur galima įpilti nedidelį kiekį degtinės arba romo, taip pat medaus. Tuomet uogienė bus ilgai laikoma.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Į gilų dubenį sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų mandarinų ir citriną. Sutrinkite juos trintuvu iki vientisos masės. Tada sumaišykite trintus vaisius su likusiais mandarinų ir citrinų griežinėliais. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Išvirkite mandarinų konfitą. Sumaišykite cukrų su želatina. Supilkite mišinį į vaisius ir išmaišykite. Mišinį užvirinkite ir užvirus virkite dar 3 minutes. Mišinį periodiškai maišykite. Karštą konfitą supilstykite į sausus ir švarius stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti.
Kategorijos