Publikavimo data: 2025-08-18
Greitas pitos štrudelis su karamelizuotais obuoliais
Norėčiau pasidalyti skanaus deserto, kuris suvalgomas per kelias minutes, receptu. Puikus variantas, kai norisi obuolių štrudelio, bet neturite laiko vargti su tešla.
Žingsnis 1
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius, suberkite vanilinį ir paprastąjį cukrų, pagal skonį įberkite cinamono. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios. Karamelizuokite obuolius 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Įdaras būna sultingas ir labai aromatingas.
Žingsnis 3
Supjaustykite pitą 7-10 cm pločio lakštais. Ant kraštų dėkite įdaro.
Žingsnis 4
Suvyniokite kraštus ir susukite į voką.
Žingsnis 5
Kiekvieną štrudelį pamerkite į plaktą kiaušinį.
Žingsnis 6
Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes po dangčiu.
Kategorijos