Publikavimo data: 2024-05-01
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Šiam pyragui paruošti nereikia daug laiko. Pyragas kepamas keptuvėje be aliejaus. Tešlą sudaro paprasti ingredientai, kurių pagrindą sudaro paprastas sutirštintas pienas, pakeičiantis cukrų. Tokiu atveju pyragas gaunasi visai nesausas. Plutelės paskaninamos grietine. Iš nurodyto produktų kiekio išeina apie 7-8 pyragai. Kad įmirkymas pavyktų, imkite šviežios, ne mažiau kaip 30 % riebumo grietinės.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite kondensuotą pieną. Įmuškite į jį kiaušinį ir išmaišykite. Dalimis supilkite miltus ir suberkite kepimo miltelius. Išminkykite tešlą. Kai tik tešla nustos lipti prie rankų, ji bus paruošta.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite iki keptuvės dydžio. Kepkite pyragėlius sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite mirkymo kremą. Sumaišykite cukrų su grietine. Palikite 15 minučių, kad cukrus ištirptų.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Paruoštus pyragus tolygiai supjaustykite ant šiek tiek mažesnio skersmens lėkštės. Kiekvieną tortą patepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Kremu taip pat aptepkite torto viršų ir šonus. Leiskite tortui mirkti 2 valandas.
Kategorijos