Publikavimo data: 2025-08-17
Greitas šokoladinis pyragas
Šį pyragą galima greitai ir lengvai paruošti nekepant. Juo galite pasiūlyti svečiams arbatos, pasiimti su savimi, papuošti bet kokį šventinį stalą. Desertas gaunasi labai skanus, o pjaustymas įdomus. Pyragas tinka tiems, kurie nemėgsta stovėti prie viryklės ir kepti pyragų. Reikalauja mažiausiai pastangų, o teikia didžiausią malonumą. Tai stebėtinai švelnus, orus ir lengvas desertas, kurį mielai valgys ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Susmulkinkite riešutus, sausainius ir baltąjį šokoladą. Tai galite padaryti maišytuvu arba rankomis. Jei norite, riešutus ne trupinkite, o smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Atskirai susmulkinkite karčiojo ir juodojo šokolado gabalėlius. Perkelkite į atskirą dubenį. Šokolado nebūtina susmulkinti, bet supjaustykite jį nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę į puodą, sudėkite sviestą ir cukrų. Pastatykite ant viryklės, užvirinkite ir ištirpinkite sviestą. Nuolat maišykite, kad sviestas nesudegtų.
Žingsnis 4
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su juoduoju šokoladu. Maišykite, kol jis visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 5
Sudėkite riešutus, sausainius ir baltąjį šokoladą. Išmaišykite ir palikite mirkti apie 20 minučių. Perkelkite į formą. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos