Publikavimo data: 2025-08-17
Greitas vyšninių pomidorų su česnaku užkandis
Pomidorai jau seniai įsitvirtino kulinarijoje, o jų populiarumas lėmė, kad buvo sukurta daugybė pomidorų veislių, besiskiriančių spalva, dydžiu, forma ir skoniu. Tačiau pomidorai vertinami ne tik dėl savo įvairovės ir skonio, juose yra daug naudingų medžiagų. Pagal vitamino C kiekį pomidorai yra vienoje iš pirmųjų vietų, kartu su citrusiniais vaisiais ir juodaisiais serbentais. Pomidorai turi mažai kalorijų ir daug vandens, todėl sėkmingai naudojami dietose, skirtose numesti viršsvorį. Pomidoruose esantis antioksidantas likopenas padeda kovoti su nepalankiu aplinkos poveikiu.
Žingsnis 1
Kiekvieną pomidorą perpjaukite skersai priešingoje pusėje nei kotelis. Jei turite didelių vyšninių pomidorų, galite juos perpjauti per pusę. Pomidorus sudėkite į dubenį.
Žingsnis 2
Į pomidorus suberkite druską, cukrų, susmulkintą česnaką, žoleles ir aštriąją papriką. Supilkite actą ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Galite palikti šaldytuve per naktį arba 24 valandas.
Kategorijos