Publikavimo data: 2025-08-19
Greiti gavėnios sausainiai
Dėl savo sudėties ir mažo kaloringumo sausainiai laikomi liesais produktais. Iš nedidelio skaičiaus komponentų gaminami saldūs skanėstai, kuriuos taip mėgsta suaugusieji ir vaikai. Tokie sausainiai dėl krakmolo ir cukraus greitai padeda numalšinti alkį. Jie lengvai virškinami ir neapsunkina virškinimo proceso. Jis gali suteikti energijos kelioms valandoms ir tinka pusryčiams bei vakarienei, nekenkdamas figūrai bet kuriuo paros metu. Be to, liesi sausainiai neturi alergenų ir tinka net diabetikams. Tokius sausainius labai lengva pasigaminti dėl receptų įvairovės ir paprasto paruošimo.
Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir cukraus pudra. Kruopščiai išmaišykite. Įpilkite šiek tiek vandens ir augalinio aliejaus. Užminkykite elastingą tešlą. Jei reikia, įpilkite dar kelis šaukštus vandens. Leiskite tešlai 30 minučių pailsėti šaldytuve, tada su ja bus daug lengviau dirbti.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus. Tam naudokite stiklinę arba formą. Paruoštus apskritimus dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Jei sausainiai pakankamai stori, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos