Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis

Iš kvietinių miltų kepiniuose paprastai būna daug riebalų, juose yra paprastųjų angliavandenių ir jie dažnai būna labai kaloringi. Tokiu atveju naudokite šį receptą ir gaminkite avižinių dribsnių sausainius. Žinoma, kad avižiniai dribsniai visų mitybos specialistų rekomenduojami kaip sveikatos gelbėtojai. Avižinių dribsnių pagrindu pagamintam desertui iškepti reikia šiek tiek laiko, o aktyviam - apskritai kelių minučių. Be to, produktai yra nebrangūs ir visiems prieinami.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
394 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis Žingsnis 1
Kambario temperatūros suminkštintą sviestą išsukite su kiaušiniu ir cukrumi. Maišykite plaktuvu arba mikseriu. Įdėkite vanilės ir kepimo miltelių.

Žingsnis 2

Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis Žingsnis 2
Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite nesmulkintas arba sutrintas avižas. Kruopščiai išmaišykite ir suberkite sultenes. Rankomis išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite nedidelius 50-60 g rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant viršaus suplokite juos kaip plokštainį ir 20-25 min. pašaukite į orkaitę. Avižinius sausainius su sultenėmis kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos