Publikavimo data: 2025-08-20
Greiti ir lengvi avižiniai sausainiai su sultenėmis
Iš kvietinių miltų kepiniuose paprastai būna daug riebalų, juose yra paprastųjų angliavandenių ir jie dažnai būna labai kaloringi. Tokiu atveju naudokite šį receptą ir gaminkite avižinių dribsnių sausainius. Žinoma, kad avižiniai dribsniai visų mitybos specialistų rekomenduojami kaip sveikatos gelbėtojai. Avižinių dribsnių pagrindu pagamintam desertui iškepti reikia šiek tiek laiko, o aktyviam - apskritai kelių minučių. Be to, produktai yra nebrangūs ir visiems prieinami.
Žingsnis 1
Kambario temperatūros suminkštintą sviestą išsukite su kiaušiniu ir cukrumi. Maišykite plaktuvu arba mikseriu. Įdėkite vanilės ir kepimo miltelių.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite nesmulkintas arba sutrintas avižas. Kruopščiai išmaišykite ir suberkite sultenes. Rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite nedidelius 50-60 g rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant viršaus suplokite juos kaip plokštainį ir 20-25 min. pašaukite į orkaitę. Avižinius sausainius su sultenėmis kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos