Publikavimo data: 2024-06-23
Greiti naminiai sausainiai su grietine
Sausainiai yra senovinis konditerijos gaminys, atsiradęs maždaug prieš 10 000 metų. Iš pradžių sausainis buvo tešlos gabalėlis, kuris buvo kepamas orkaitėje, kad būtų galima patikrinti, ar jis karštas, ir į jį įdėti kitų kepinių. Žmonės sausainius iš tiesų pamėgo po to, kai Irane jie buvo pradėti gaminti su cukrumi. Šiandien lengva palepinti artimuosius naminiais kepiniais. Puikiai tinka sausainiai, kurie paruošiami per kelias minutes iš produktų, visada esančių šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Minkštą sviestą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į tinkamą indą, suberkite cukrų ir gerai įtrinkite. Įmaišykite kiaušinį, grietinę, kakavos miltelius, druską ir sodą. Kruopščiai išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą, vis pridėdami miltų, kol tešla taps nebelipni. Suvyniokite į rutulį ir palikite tešlą 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Iš tešlos iškočiokite 4-5 mm storio sluoksnį. Paimkite mėgstamą formą ir išpjaukite sausainius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos sausainius. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių, kol lengvai paruduos.
Kategorijos