Publikavimo data: 2024-06-22
Greiti pomidorai su bazilikais
Pomidorai ir bazilikai puikiai dera itališkose salotose, vadinamose panzanella. Šį patiekalą nesunku paruošti, tačiau jis pasirodo esąs labai skanus. Pirmą kartą šios salotos paminėtos XIV a. Jos buvo ruošiamos tik namuose, naudojant pasenusią duoną ir šviežias daržoves. Tačiau nuo XIX a. panzanella išpopuliarėjo tarp aukštesniųjų klasių atstovų. Beje, patiekalo pavadinimas kilęs iš žodžių "pane", t. y. "duona", ir "zanella", t. y. "lėkštė".
Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Paruoštą duoną kruopščiai išspauskite, tada sutrinkite rankomis ir sudėkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite susmulkintas daržoves ir baziliko lapelius.
Žingsnis 2
Puoškite salotas. Paruoštą panzanelą užpilkite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada salotas gerai išmaišykite.
Kategorijos