Greiti pomidorai su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Greiti pomidorai su bazilikais

Pomidorai ir bazilikai puikiai dera itališkose salotose, vadinamose panzanella. Šį patiekalą nesunku paruošti, tačiau jis pasirodo esąs labai skanus. Pirmą kartą šios salotos paminėtos XIV a. Jos buvo ruošiamos tik namuose, naudojant pasenusią duoną ir šviežias daržoves. Tačiau nuo XIX a. panzanella išpopuliarėjo tarp aukštesniųjų klasių atstovų. Beje, patiekalo pavadinimas kilęs iš žodžių "pane", t. y. "duona", ir "zanella", t. y. "lėkštė".
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greiti pomidorai su bazilikais Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Paruoštą duoną kruopščiai išspauskite, tada sutrinkite rankomis ir sudėkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite susmulkintas daržoves ir baziliko lapelius.

Žingsnis 2

Greiti pomidorai su bazilikais Žingsnis 2
Puoškite salotas. Paruoštą panzanelą užpilkite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada salotas gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos