Grietinėje keptas jūros ešerys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Grietinėje keptas jūros ešerys

Jūros ešeriai dažnai "aplenkiami". Ir veltui! Juk jo balta mėsa labai skani, sveika ir lengva. Būtinai paragaukite, ir tikrai nepasigailėsite. Kaip paruošti jūros ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su grietine ir žolelėmis. Jums nereikia jokių prieskonių, tik druskos ir juodųjų pipirų, kad paryškintumėte žuvies skonį. Šiam receptui tinka ir dideli kepsniai, ir mažos ešerių filė. Prie ešerių patiekite mėgstamą garnyrą ir turėsite gardžią vakarienę.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinėje keptas jūros ešerys Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 2

Grietinėje keptas jūros ešerys Žingsnis 2
Įtrinkite ešerius druska ir maltais juodaisiais pipirais, pabarstykite smulkintais krapais.

Žingsnis 3

Grietinėje keptas jūros ešerys Žingsnis 3
Aptepkite kepsnį iš abiejų pusių grietine. Ešerius sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą.

Žingsnis 4

Grietinėje keptas jūros ešerys Žingsnis 4
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 5

Grietinėje keptas jūros ešerys Žingsnis 5
Žuvį sudėkite į lėkštę ir, jei norite, papuoškite citrinos skiltele. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos