Publikavimo data: 2024-06-22
Grietinėje keptas jūros ešerys
Jūros ešeriai dažnai "aplenkiami". Ir veltui! Juk jo balta mėsa labai skani, sveika ir lengva. Būtinai paragaukite, ir tikrai nepasigailėsite. Kaip paruošti jūros ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su grietine ir žolelėmis. Jums nereikia jokių prieskonių, tik druskos ir juodųjų pipirų, kad paryškintumėte žuvies skonį. Šiam receptui tinka ir dideli kepsniai, ir mažos ešerių filė. Prie ešerių patiekite mėgstamą garnyrą ir turėsite gardžią vakarienę.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Įtrinkite ešerius druska ir maltais juodaisiais pipirais, pabarstykite smulkintais krapais.
Žingsnis 3
Aptepkite kepsnį iš abiejų pusių grietine. Ešerius sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą.
Žingsnis 4
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Žuvį sudėkite į lėkštę ir, jei norite, papuoškite citrinos skiltele. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos