Publikavimo data: 2024-05-19
Grietinėje troškinti švelnūs kalmarai
Jei pietums ar vakarienei norite pasigaminti ką nors neįprasto, puikiai tiks grietinėje troškinti kalmarai. Jūros gėrybių ir kreminio sviesto bei grietinės skonio derinys patiks ne tik dietiniam maistui palankiai nusiteikusiems žmonėms, bet ir gurmanams. Gausus baltymų kiekis, kurio gausu ir kalmaruose, ir grietinėje, suteikia pranašumą tiek naudingumo, tiek skonio prasme.
Žingsnis 1
Kalmarus supjaustykite šiaudeliais arba žiedais, svogūną supjaustykite kubeliais arba griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite augalinį arba sviesto aliejų, sudėkite svogūnus. Nustatykite vidutinę ugnį ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai, nepamiršdami pamaišyti. Į keptuvę supilkite miltus, išmaišykite. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus.
Žingsnis 3
Į kalmarus įpilkite reikiamą kiekį grietinės, pabarstykite paprikomis. Po to troškinkite dar 3-5 minutes.
Kategorijos