Publikavimo data: 2025-08-20
Grietinėlės kremo keksiukai
Keksiukai - tai Šiaurės Amerikoje atsiradę maži keksiukai su papuošimais. Jų pavadinimas kilo nuo tradicijos kepti juos mažose puodelio formos formelėse. Keksiukai paprastai gaminami iš biskvitinės tešlos ir puošiami šokoladiniu glajumi, sviestu arba baltyminiu kremu. Pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo kremai su įvairių rūšių kreminiu sūriu - "Philadelphia", "Mascarpone" ir "Ricotta". Biskvitinių keksiukų su Mascarpone sūrio pagrindu pagamintu kreminiu kremu gaminimo paslaptis rasite mūsų recepte.
Žingsnis 1
Sviestą ir cukraus pudrą sudėkite į maišytuvo dubenį ir pradėkite plakti nedideliu greičiu. Kai mišinys taps baltas ir putotas, po vieną įmuškite vištų kiaušinius.
Žingsnis 2
Į išplaktą masę suberkite persijotus miltus, raugą ir žiupsnelį druskos. Supilkite pieną ir plakite dideliu greičiu dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Tešlą supilkite į sviestu išteptas keksiukų formeles ir kepkite 200 ℃ temperatūroje 20 minučių. Tada išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite tiesiai formelėse.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite grietinėlę. Į atšaldytą maskarponę suberkite cukraus pudrą ir pradėkite plakti, tada įmaišykite šiek tiek dažiklių ir plakite tol, kol kremas taps vientisas ir standus.
Kategorijos