Publikavimo data: 2024-04-01
Grietinėlės padažas su šonine
Grietinėlės padažas yra daugelio patiekalų pagrindas. Jis turi subtilų kreminį skonį ir suteikia malonų poskonį bet kokiam maistui. Grietininiai padažai tinka paukštienai, žuviai, mėsai ir daržovėms. Kiekvienam patiekalui pasirinkite savo padažą, kurio pagrindą sudaro grietinėlė ir sūris. Nė vienas klasikinis karbonadas neapsieina be grietinėlės padažo su šonine. Paprastai padažui naudojama vidutinio riebumo grietinėlė - 20 %, o šoninė yra termiškai neapdorota rūkyta. Receptas yra paprastas
Žingsnis 1
Šoninę sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies be aliejaus, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite svogūną ir kepkite 7-10 minučių, kol svogūnas taps permatomas.
Žingsnis 2
Nesumažinę ugnies supilkite į keptuvę grietinėlę ir išmaišykite. Nuolat maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir palaukite, kol grietinėlė užvirs. Sudėkite sūrį ir kaitinkite su grietinėle, kol ištirps. Maišydami virkite padažą 1-2 minutes, kol sutirštės, ir nukelkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos