Publikavimo data: 2024-05-25
Grietinėlės pyragas su obuoliais
Sultingų, saldžių ir aromatingų obuolių sezonas - pačiame įkarštyje. Mano močiutė šį pyragą meiliai vadino "Obuolių kremu" ir kiekvieną rudenį patiekdavo jį ant stalo. Šis pyragas labai subtilus: jis atrodo kaip kreminis kremas su obuoliais.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo ir sudėkite visus ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų gautis skysta tešla.
Žingsnis 2
Pusę tešlos supilkite į obuolius ir išmaišykite. Šaukštu supilkite masę į formą.
Žingsnis 3
Supilkite likusią tešlą į formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 4
Pyragą kepkite 40-50 minučių.
Žingsnis 5
Kai pyragas bus paruoštas, ištraukite jį iš formos taip, kad obuoliai būtų viršuje.
Žingsnis 6
Papuoškite desertą cukraus pudra ir migdolų žiedlapiais.
Kategorijos