grietinės ir česnakų padaže kepta lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Grietinės ir česnakų padaže kepta lydeka

Orkaitėje kepta lydeka su grietinės ir česnakų padažu yra tikras delikatesas. Žuvį padengus padažu, lydeka būna aromatinga, sultinga ir minkšta. Šį patiekalą paruošite greitai ir jis tiks tiek šeimos vakarienei, tiek kaip karštas žuvies patiekalas šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

grietinės ir česnakų padaže kepta lydeka Žingsnis 1
Supjaustykite lydeką gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Kepkite ją iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

grietinės ir česnakų padaže kepta lydeka Žingsnis 2
Iškeptus žuvies gabalėlius perkelkite į kepimo indą. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, majonezą, grietinę, garstyčias, sutrintą česnaką ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite žuvį. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos