Publikavimo data: 2024-10-14
Grietinės ir česnakų padaže kepta lydeka
Orkaitėje kepta lydeka su grietinės ir česnakų padažu yra tikras delikatesas. Žuvį padengus padažu, lydeka būna aromatinga, sultinga ir minkšta. Šį patiekalą paruošite greitai ir jis tiks tiek šeimos vakarienei, tiek kaip karštas žuvies patiekalas šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydeką gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Kepkite ją iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Iškeptus žuvies gabalėlius perkelkite į kepimo indą. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, majonezą, grietinę, garstyčias, sutrintą česnaką ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite žuvį. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos