Grietinės keksiukai su cukraus pudra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Grietinės keksiukai su cukraus pudra

Grietinės keksiukai su cukraus pudra - puikus desertas, kurį galima paruošti ir patiekti vakaro arbatos vakarėlyje. Tešla gaminama iš grietinės, todėl kepiniai yra purūs ir minkšti. O dėl to, kad pirmajame tešlos formavimo etape sviestas išsukamas su kiaušiniais ir cukrumi iki purios masės, kepiniai yra porėti, malonios spalvos ir skonio. Cukraus pudra suteikia kepiniams ne tik gražią galutinę išvaizdą, bet ir švelnų saldumą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Grietinės keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Giliame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinius ir cukrų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Grietinės keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 2
Į paruoštą masę dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus, raugą, vanilinį cukrų ir grietinę, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 3

Grietinės keksiukai su cukraus pudra Žingsnis 3
Popierines formeles dėkite ant kepimo skardos, patepkite augaliniu aliejumi ir pripildykite 2/3 formelės. Keksiukus kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Pirmąsias 15 minučių neatidarinėkite orkaitės durelių, kad tešla nenusėstų. Atvėsusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos