Publikavimo data: 2025-08-17
Grietinės keksiukai su cukraus pudra
Grietinės keksiukai su cukraus pudra - puikus desertas, kurį galima paruošti ir patiekti vakaro arbatos vakarėlyje. Tešla gaminama iš grietinės, todėl kepiniai yra purūs ir minkšti. O dėl to, kad pirmajame tešlos formavimo etape sviestas išsukamas su kiaušiniais ir cukrumi iki purios masės, kepiniai yra porėti, malonios spalvos ir skonio. Cukraus pudra suteikia kepiniams ne tik gražią galutinę išvaizdą, bet ir švelnų saldumą.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Giliame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinius ir cukrų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į paruoštą masę dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus, raugą, vanilinį cukrų ir grietinę, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Popierines formeles dėkite ant kepimo skardos, patepkite augaliniu aliejumi ir pripildykite 2/3 formelės. Keksiukus kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Pirmąsias 15 minučių neatidarinėkite orkaitės durelių, kad tešla nenusėstų. Atvėsusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos