Publikavimo data: 2024-02-04
Grietinės pica receptas
Grietinės tešla picai yra tikra dovana, jei neturite laiko ilgai minkyti mielinės tešlos ir laukti, kol ji pakils. Pica ant grietinės gali sutaupyti 20 ar net 30 minučių. Mes kaip priedus pateikėme kumpį, pomidorus, kaparėlius ir sūrį, tačiau galite papildyti ar pakeisti pagal savo skonį. Pridėkite dorblu, česnakinio sviesto arba raudonojo svogūno. Bus dar skaniau!
Žingsnis 1
Persijokite miltus. Smulkiai sutarkuokite parmezaną ir stambiai sutarkuokite mocarelą. Pomidorus supjaustykite žiedeliais, kumpį kubeliais, o kaparėlius susmulkinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: giliame dubenyje sumaišykite grietinę ir sodą. Atskirai įmuškite kiaušinius su druska ir aliejumi, tada mišinius sumaišykite, suberkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarus: tešlą iškočiokite į 25-30 cm skersmens diską, dėkite ant kepimo skardos, patepkite pomidorų padažu, išdėliokite pomidorus, kumpį, kaparėlius, tolygiai paskirstykite sūrius. Kepkite picą įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštą picą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos