Grietinės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Grietinės pyragas

Grietinės tortas arba smetaninis tortas yra klasikinis biskvitas. Dėl produktų prieinamumo smetannik tapo vienu populiariausių tortų SSRS ir Rusijoje. Svarbiausia - gerai išmirkyti plutą, patepti ją grietine. Be riebios grietinės, į kremą taip pat dedama romo, citrinos žievelės, džiovintų vaisių gabalėlių. O papuošti galima tortų trupiniais, tarkuotu šokoladu, riešutais ar vaisiais. Naudojant laipsnišką receptą paruošti naminį tortą su grietine paprasta. Jis bus skanus, kaip vaikystėje.
Gaminimo laikas
480 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, braškės, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės pyragas Žingsnis 1
Grietinės pyragui naudojami du pyragaičiai - šokoladinis ir vanilinis. Pirmiausia paruoškite šviesiąją plutą. Giliame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, suberkite pusę puodelio cukraus ir gerai išplakite.

Žingsnis 2

Grietinės pyragas Žingsnis 2
Į kiaušinių masę įpilkite pusę puodelio grietinės, įberkite 1 arbatinį šaukštelį sodos ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, vanilinį cukrų ir išplakite tešlą.

Žingsnis 3

Grietinės pyragas Žingsnis 3
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 30-35 minutes 180 ℃ temperatūros orkaitėje. Pyragas turi būti gerai iškepęs, jo paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku: pradurkite pyragą, dantų krapštukas turi būti švarus.

Žingsnis 4

Grietinės pyragas Žingsnis 4
Paruoškite šokoladinį pyragą pagal tą patį receptą, į miltus įmaišydami 1,5 šaukšto kakavos miltelių. Kepkite, kol iškeps. Tada leiskite pyragams atvėsti.

Žingsnis 5

Grietinės pyragas Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Į 2 puodelius grietinės įberkite puodelį cukraus ir gerai išplakite.

Žingsnis 6

Grietinės pyragas Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Perpjaukite pyragus išilgai. Apatinį pyragą aptepkite kremu, dėkite antrą pyragą ir t. t. Kad grietinės tortas būtų minkštesnis, kremu aptepkite šonus. Palikite tortą šaldytuve 8-10 valandų arba per naktį, kad kremas sustingtų ir tortai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos