Publikavimo data: 2024-03-31
Grietinės pyragas
Grietinės tortas arba smetaninis tortas yra klasikinis biskvitas. Dėl produktų prieinamumo smetannik tapo vienu populiariausių tortų SSRS ir Rusijoje. Svarbiausia - gerai išmirkyti plutą, patepti ją grietine. Be riebios grietinės, į kremą taip pat dedama romo, citrinos žievelės, džiovintų vaisių gabalėlių. O papuošti galima tortų trupiniais, tarkuotu šokoladu, riešutais ar vaisiais. Naudojant laipsnišką receptą paruošti naminį tortą su grietine paprasta. Jis bus skanus, kaip vaikystėje.
Žingsnis 1
Grietinės pyragui naudojami du pyragaičiai - šokoladinis ir vanilinis. Pirmiausia paruoškite šviesiąją plutą. Giliame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, suberkite pusę puodelio cukraus ir gerai išplakite.
Žingsnis 2
Į kiaušinių masę įpilkite pusę puodelio grietinės, įberkite 1 arbatinį šaukštelį sodos ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, vanilinį cukrų ir išplakite tešlą.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 30-35 minutes 180 ℃ temperatūros orkaitėje. Pyragas turi būti gerai iškepęs, jo paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku: pradurkite pyragą, dantų krapštukas turi būti švarus.
Žingsnis 4
Paruoškite šokoladinį pyragą pagal tą patį receptą, į miltus įmaišydami 1,5 šaukšto kakavos miltelių. Kepkite, kol iškeps. Tada leiskite pyragams atvėsti.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Į 2 puodelius grietinės įberkite puodelį cukraus ir gerai išplakite.
Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Perpjaukite pyragus išilgai. Apatinį pyragą aptepkite kremu, dėkite antrą pyragą ir t. t. Kad grietinės tortas būtų minkštesnis, kremu aptepkite šonus. Palikite tortą šaldytuve 8-10 valandų arba per naktį, kad kremas sustingtų ir tortai įsigertų.
Kategorijos