Publikavimo data: 2025-08-18
Grietinės pyragas keptuvėje
Klasikinis receptas, pagal kurį galima pasigaminti orų grietinės pyragą. Pyragas iš grietinės ir kitų paprastų ingredientų. Pasirodo paprastas ir skanus!
Žingsnis 1
Varškę suplakite trintuvu iki vientisos masės. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų ir grietinę. Plakite, kad visi ingredientai susijungtų iki vientisos masės ir cukrus ištirptų. Gautą kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite į varškę ir plakite panardinamuoju maišytuvu iki visiškos vienalytės masės. Svarbu, kad visi ingredientai būtų tolygiai išmaišyti. Palaipsniui supilkite su druska persijotus miltus ir užminkykite tirštos konsistencijos tešlą, panašią į koldūnų tešlą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į maždaug 6-7 cm skersmens dešrą, tada supjaustykite ją 3-4 cm storio gabalėliais. Kiekvieną iš jų iškočiokite į apvalią 5 milimetrų storio plokščią duoną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies be aliejaus, sudėkite plokštainį ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite plokštainį ir atvėsinkite jį iki kambario temperatūros.
Žingsnis 5
Kiekvieną paplotėlį gerai aptepkite grietine ir cukrumi, kad įsigertų, ir palikite 40 minučių.
Žingsnis 6
Grietinės tortą galima papuošti šokolado drožlėmis.
Kategorijos