Grietinės pyragas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Grietinės pyragas receptas

Grietinės pyragas arba smetannik buvo labai populiarus sovietmečiu. Tokį populiarumą galima lengvai paaiškinti ingredientų prieinamumu, paruošimo paprastumu ir tuo, kad šis pyragas buvo nepaprastai švelnus ir skanus. Šiame recepte stengėmės sujungti viską, kas geriausia TOKIAME pyrage su grietine.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
320 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės pyragas receptas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: sutarkuokite šaldytą sviestą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite (lengviau bus maišyti rankomis).

Žingsnis 2

Grietinės pyragas receptas Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą iki formos dydžio (atsižvelgiant į 3-4 cm kraštus) ir padėkite ją į šaldytuvą 10 minučių.

Žingsnis 3

Grietinės pyragas receptas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: išplakite grietinę su kiaušiniais, cukrumi ir vanile iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Grietinės pyragas receptas Žingsnis 4
Ištepkite formą sviestu, sudėkite į ją tešlą ir suformuokite 3-4 cm aukščio apvadą. Ant tešlos supilkite įdarą ir kepkite 180 °C temperatūroje 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos