Publikavimo data: 2024-02-04
Grietinės pyragas receptas
Grietinės pyragas arba smetannik buvo labai populiarus sovietmečiu. Tokį populiarumą galima lengvai paaiškinti ingredientų prieinamumu, paruošimo paprastumu ir tuo, kad šis pyragas buvo nepaprastai švelnus ir skanus. Šiame recepte stengėmės sujungti viską, kas geriausia TOKIAME pyrage su grietine.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: sutarkuokite šaldytą sviestą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite (lengviau bus maišyti rankomis).
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą iki formos dydžio (atsižvelgiant į 3-4 cm kraštus) ir padėkite ją į šaldytuvą 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: išplakite grietinę su kiaušiniais, cukrumi ir vanile iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Ištepkite formą sviestu, sudėkite į ją tešlą ir suformuokite 3-4 cm aukščio apvadą. Ant tešlos supilkite įdarą ir kepkite 180 °C temperatūroje 45 minutes.
Kategorijos