Publikavimo data: 2024-05-25
Grietinės pyragas su avietėmis
Aviečių pyragas - nuostabus saulėtas desertas, primenantis vasarą. Švelnų grietinės įdarą papildo saldžiarūgštės aviečių natos. Visa tai smėlio tešlos krepšelyje - svajonė! Paruoškite tokį pyragą arbatos vakarėliui ar šventei, jūsų svečiai ir namiškiai jį tikrai įvertins. Šiam desertui tinka ir šaldytos, ir šviežios uogos. Todėl jį galima ruošti ištisus metus.
Žingsnis 1
Pirmiausia išminkykite tešlą. Sviestą supjaustykite atsitiktiniais kubeliais.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į gilų dubenį. Sudėkite sviestą ir cukrų.
Žingsnis 3
Viską gerai sutrinkite, kol taps trupiniai. Įdėkite du šaukštus grietinės ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 5
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Taip ji stabilizuosis ir visi ingredientai susijungs.
Žingsnis 6
Po pusvalandžio išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į šiek tiek didesnį nei formos skersmuo apskritimą. Tešlą sudėkite į kepimo formą, suformuodami apvadą. Dugną subadykite šakute. Kepkite pagrindą orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 7
Tuo tarpu įdarui paruoškite grietinės įdarą. Giliame dubenyje suplakite du vištų kiaušinius, suberkite cukrų, grietinę ir krakmolą. Viską išmaišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 8
Į paruoštą pagrindą supilkite grietinės įdarą. Ant viršaus sudėkite avietes. Pyragą pabarstykite plonu cukraus sluoksniu.
Žingsnis 9
Pašaukite pyragą į orkaitę dar 20-30 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, ištraukite jį, šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 10
Paruoštas grietinės pyragas su avietėmis. Patiekite jį apibarstytą cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos