Publikavimo data: 2025-08-18
Grietinės pyragas su serbentais
Šiuo receptu su manimi pasidalijo mano mama. Dabar visada gaminu tik šį patiekalą. Pyragas gaunasi labai skanus, purus ir saikingai saldus!
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Šis mišinys turėtų pašviesėti ir padidėti.
Žingsnis 2
Tada po truputį įmaišykite grietinę, augalinį aliejų ir miltus. Gautą masę išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
26 cm kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite sviestu.
Žingsnis 4
Į formą supilkite pusę tešlos ir tolygiai paskirstykite šaukštu.
Žingsnis 5
Į juoduosius serbentus suberkite kukurūzų krakmolą ir paskleiskite jį po tešlos paviršių.
Žingsnis 6
Tada sudėkite likusią tešlą ir paskleiskite ją ant paviršiaus.
Žingsnis 7
Ant tešlos viršaus taip pat sudėkite kitą pusę serbentų ir šiek tiek įspauskite juos į tešlą.
Žingsnis 8
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-50 minučių, kol iškeps. Patikrinkite dantų krapštuku, ar jie sausi.
Žingsnis 9
Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir palikite atvėsti. Mėgaukitės arbatos vakarėliu!
Kategorijos