Publikavimo data: 2024-06-08
Grietinės želė
Grietinės želė yra sveikas skanėstas, kurį galima nesunkiai paruošti namuose. Želė padeda stiprinti širdies raumenis, jungiamuosius audinius, kraujagyslių sieneles padaro plastiškesnes ir tvirtesnes. Be to, produktas padeda didinti protinį darbingumą. Grietinę geriau vartoti vidutinio riebumo. Gerai, jei pieno produktas bus naminis. Želatiną galima pakeisti pektinu arba agaro agaru.
Žingsnis 1
Paruoškite želatinos pagrindą. Supilkite išbrinkusią želatiną į puodą, įjunkite vidutinę kaitrą ir kaitinkite, kol ištirps. Neužvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Sumaišykite cukrų su 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Pastatykite puodą ant ugnies, kaitinkite, kol sutirštės, tada leiskite sirupui atvėsti.
Žingsnis 3
3 veiksmas: pagaminkite grietinės želė. Į atvėsusį sirupą supilkite grietinę ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Tada supilkite želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į grietinėlę. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.
Kategorijos