Grikiai su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Grikiai su riešutais

Grikiai skanūs su grybais, daržovėmis ar mėsa. Jie naudojami kaip garnyras arba atskiras patiekalas, dedami į sriubas, kotletus ir mėsos kukulius. Šiame recepte grikiai troškinami su skrudintais riešutais ir svogūnais. Rezultatas - nepaprastas ir aromatingas patiekalas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Grikiai su riešutais Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite 3-4 minutes. Tada suberkite riešutus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais dar 1-2 min.

Žingsnis 2

Grikiai su riešutais Žingsnis 2
Grikių kruopas supilkite į keptuvę su svogūnais ir riešutais, druska, pipirais ir šiltu vandeniu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite grikius ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 25 min.).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, jūsų receptai, grikių košė, namų receptai, receptų knyga, grūdai

Kategorijos