Publikavimo data: 2025-08-18
Grikiai su riešutais
Grikiai skanūs su grybais, daržovėmis ar mėsa. Jie naudojami kaip garnyras arba atskiras patiekalas, dedami į sriubas, kotletus ir mėsos kukulius. Šiame recepte grikiai troškinami su skrudintais riešutais ir svogūnais. Rezultatas - nepaprastas ir aromatingas patiekalas.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite 3-4 minutes. Tada suberkite riešutus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais dar 1-2 min.
Žingsnis 2
Grikių kruopas supilkite į keptuvę su svogūnais ir riešutais, druska, pipirais ir šiltu vandeniu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite grikius ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 25 min.).
Kategorijos