Grikių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Grikių košė

Grikių košė yra paprasčiausia ir lengviausiai paruošiama. Tai skanus, maistingas ir sveikas produktas, iš kurio gaminami patiekalai pusryčiams, pietums ir vakarienei. Grikių neįmanoma sugadinti. Svarbiausia laikytis ingredientų - vandens ir kruopų - proporcijų (2:1) ir virti košę po uždaru dangčiu. Senovės Rusijoje grikių košė buvo verdama moliniame puode krosnyje. Ją su sviestu arba pienu patiekdavo per šventinius ir kasdienius pietus.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikių košė Žingsnis 1
Išvirkite košę. Supilkite vandenį į puodą ir greitai užvirinkite. Įberkite druskos pagal skonį ir išmaišykite. Supilkite grikių kruopas ir užvirinkite. Nugriebkite putas. Sumažinkite kaitrą po puodu iki silpnos. Virkite grikių košę uždengę dangčiu 20-25 minutes. Nemaišykite. Tuomet išjunkite ugnį, į košę sudėkite sviestą ir palikite po dangčiu dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos