Publikavimo data: 2024-04-08
Grikių košė
Grikių košė yra paprasčiausia ir lengviausiai paruošiama. Tai skanus, maistingas ir sveikas produktas, iš kurio gaminami patiekalai pusryčiams, pietums ir vakarienei. Grikių neįmanoma sugadinti. Svarbiausia laikytis ingredientų - vandens ir kruopų - proporcijų (2:1) ir virti košę po uždaru dangčiu. Senovės Rusijoje grikių košė buvo verdama moliniame puode krosnyje. Ją su sviestu arba pienu patiekdavo per šventinius ir kasdienius pietus.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Supilkite vandenį į puodą ir greitai užvirinkite. Įberkite druskos pagal skonį ir išmaišykite. Supilkite grikių kruopas ir užvirinkite. Nugriebkite putas. Sumažinkite kaitrą po puodu iki silpnos. Virkite grikių košę uždengę dangčiu 20-25 minutes. Nemaišykite. Tuomet išjunkite ugnį, į košę sudėkite sviestą ir palikite po dangčiu dar 10 minučių.
Kategorijos